ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

πληροφορίες για την Κορώνη

Η Κορώνη είναι μια παραλιακή πόλη της Μεσσηνίας. Βρίσκεται 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και έχει 1.668 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Είναι διάσημη για το ενετικό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Ανήκει στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, ενώ με βάση το σχέδιο Καποδίστρια ήταν η έδρα του Δήμου Κορώνης

Με την πρώτη ματιά, ο επισκέπτης αντικρίζει το Ενετικό Κάστρο και το λιμάνι απλώνεται στα πόδια του οικισμού. Το λιμάνι, σχεδόν πάντα, είναι «στολισμένο» με ιστιοφόρα και ψαροκάικα που προμηθεύουν τις ταβέρνες του χωριού με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Αμέσως μπαίνει κανείς στον πειρασμό να περπατήσει τα γραφικά ασβεστωμένα σοκάκια της πόλης όπου συναντά τα παλιά, διώροφα αρχοντικά που χτίστηκε το μεσαιωνικό ρυθμό.

Είναι σημαντικό να πραγματοποιήσει μια στάση στο κατάστημα μουσείο μια ποικιλία σκαφών, κίονες, κιονόκρανα και θεωρείται αξιοθαύμαστη συλλογή αρχαίων νομισμάτων από διάφορες εποχές της Αρχαίας Ελλάδα.

Το επόμενο προορισμό της διαδρομής είναι το φημισμένο Ενετικό Κάστρο της Κορώνης που δεσπόζει αρχοντικά, παρόλο που στο πέρασμα των αιώνων. Φαίνεται να επιπλέουν στη θάλασσα, σε αρμονία με το χωριό που αγγίζει τους τοίχους του. Μόλις στο κάστρο, διαπίστωσαν ότι όλα τα Μεσσηνιακού κόλπου απλώνεται μπροστά στα μάτια έκπληκτος θαυμασμό των επισκεπτών. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι το κάστρο κατοικείται ακόμα και στις μέρες μας. Με την κάθοδο από το κάστρο, τα λιθόστρωτα και φαρδιά σκαλοπάτια προς τα αριστερά μπορεί κανείς να δει το αρχοντικό οπλαρχηγός Karapaflou. Ο δρόμος οδηγεί στην πλατεία του χωριού όπου συναντά τον καθεδρικό ναό Επτανησιακή Σχολή του Αγίου Δημητρίου και το κεντρικό ρολόι του οικισμού.

Βρίσκεται δίπλα για να κάνουν ορατή την παρουσία του πλήθους των καταστημάτων σε αρμονία με την αρχιτεκτονική του οικισμού. Επιπλέον, η πλατεία είναι το σταυροδρόμι του χωριού καθώς τα μικρά σοκάκια στα αριστερά Οδηγός για το λιμάνι, ενώ εκείνες για το δικαίωμα στην κορυφή γειτονιές.

Μετά τη μεθυστική από τις ομορφιές της φύσης και της ιστορίας βόλτα, ο επισκέπτης φλερτάρει με την ιδέα της μια ευχάριστη γεύμα σε μια μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες που βρίσκονται στο λιμάνι. Εμπορικών σημάτων αυτά … τα κρεμαστά χταπόδια.

Εκτός από τις ψαροταβέρνες, καφέ και παγωτό αίθουσες γλυκάνει τον ουρανίσκο μετά την θαλασσινών.

Προσοχή!

Tα τροχόσπιτα δεν επιτρέπονται μέσα στην πόλη

Πληροφορίες

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΤΕΧΝΙΤΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΦΑΓΗΤΟ - ΠΟΤΟ

Map

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ